Chanten is het zingen van heilige Klankformules (Mantra’s) op melodielijnen die zichzelf herhalen. Mantra’s komen uit oude, heilige talen zoals het Sanskriet, Latijn, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Maori en Arabisch en dragen een grote spirituele kracht in zich. In de FHL werken we met veel verschillende mantra’s en mantra chants uit al deze talen.

  • Het Latijn heeft de kwaliteiten van het element Aarde;
  • Chinees heeft de kwaliteiten van het Water element;
  • De Hebreeuwse en Arabische talen hebben de kwaliteiten van het Vuur element;
  • Het Grieks heeft de kwaliteiten van het Lucht element;
  • Het Sanskriet heeft de kwaliteiten van het element Licht.

Geen van de mantra’s of heilige chants die worden gebruikt binnen de FHL heeft een relatie met het verleden. Dit is belangrijk om te onthouden! Imre Vallyon heeft alle mantra’s en klankstructuren letterlijk en figuurlijk ‘nieuw leven in geblazen’ zodat ze resoneren met de trillingen van deze nieuwe tijd en ook werken voor mensen die in onze tijd leven. Er is dus geen enkele verbinding met klanken, mantra’s en gezangen van religies, sektes of tradities uit het verleden.

Het zingen van Mantra’s in een groep versterkt de ervaring en straalt een enorme positieve kracht uit naar de wereld. De spirituele energie van Mantra’s heeft direct invloed op ons bewustzijn, en kan leiden tot intense Vreugde, Bevrijding en Licht. Het kan je terugleiden naar je Ware Natuur.

“Hoe werkt de Weg van Devotie? Wanneer je zingt met oprechtheid in het Hart en de juiste klank mantra formule, dan begint deze te resoneren met het Goddelijke in jezelf. Er is een afbeelding van het Goddelijke in het Hart van ieder mens …”
Imre Vallyon, uit zijn boek Heart to Heart Talks

Sa Ma Shantih Shantibhi (Chants of Illumination):

Raja Rajeshvari (Chants to the Divine Mother):

Sundari Lalitayai (Chants to the Divine Mother):

Jyotir Jyotih (Chants of Illumination):

Om Shanti Om (Sanskrit Mantras to the Heart):

Omkaraya Namo Namah (Sanskrit Mantras to the Heart):

The following CDs / MP3s are available through the Sounding-Light Publishing Store:

cd1-cover-e1445127457103 cd2-cover-e1445127655831 cd3-cover-e1445127628480