Meditatie is veel meer dan een manier om te ontspannen of gezonder en positiever in het leven te staan. Meditatie is al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de grote spirituele en esoterische stromingen, als een weg terug naar de Bron, de Ziel, het Goddelijke in onszelf. Ook binnen de FHL is meditatie een manier om tot een Hoger Bewustzijn te komen. Meditatie helpt om de mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten in onszelf in harmonie te brengen en het Licht- en Liefdesprincipe in onszelf te activeren. Door deze kwaliteiten te ontwikkelen dragen we op positieve wijze bij aan het leven en de wereld om ons heen. De FHL biedt verschillende meditatie methoden: met Adem, Stilte, Klank, Symbolen, Mandalas en Zwaard Werk.

Adem
Normaal gesproken ademen we onbewust. Toch is onze adem een groot mysterie: het is een brug tussen onze persoonlijkheid en ons Hoger Zelf. Op een natuurlijke wijze gebruikt brengt adem genezing en transformatie. Het is ook een manier om eenwording met het Goddelijke Leven in jezelf te ervaren.

Stilte
Stilte is Leven, de Kern van ons Wezen. Wanneer lichaam, emoties en gedachten tot rust zijn gekomen, kunnen we ons Hoger Zelf ervaren, Eenheid met het Goddelijke. Stilte beoefenen is niet altijd eenvoudig met ons super-actieve stijl van leven, maar als onze gedachtestroom eenmaal tot rust kan komen, wordt Stilte allesomvattend en is er Vrede.

Klank
Klank is een directe weg tot innerlijke transformatie. Klank is Universeel. Er zijn vijf pure klinkers in bijna alle talen ter wereld. Deze klinkers hebben een enorme kracht wanneer zij bewust en methodisch worden gebruikt. Ook zijn er verschillende klankstructuren (Mantras) in de verschillende oude, heilige talen, die ons terugleiden naar Goddelijke Kwaliteiten en deze ook in ons activeren. Voorbeelden van zulke talen zijn het Sanskriet, Latijn, Hebreeuws, Grieks, Arabisch, Japans, Chinees en Maori. De FHL werkt met Mantra’s, Heilige Klanken en Woorden van Kracht in al deze verschillende talen. Imre Vallyon is een mantra yogi en specialist op het gebied van oude heilige talen en klank en de toepassing ervan voor meditatie en transformatie. Hij heeft honderden oude klankstructuren en mantra’s nieuw leven ingeblazen. Er zijn bijvoorbeeld mantra’s die het Hart activeren, mantra’s die genezing brengen en kracht geven en mantra’s die ons direct verbinden met het Goddelijke Vrouwelijke Bewustzijn. Klank komt van de Bron, de Eenheid. Door klank te gebruiken kun je ervaren wie je werkelijk bent: een wezen van Liefde, Eenheid, Vrede, Licht en Puur Bewustzijn.

Symbolen
Het mediteren op symbolen (Yantras of Mandalas) is een belangrijke methode om je bewustzijn te transformeren. Hierbij kijk je naar een symbool en visualiseer je dit. Deze techniek wordt intensief gebruikt binnen de Joods Kabbalistische en de Tibetaanse tradities. De magie ligt besloten in het feit dat het symbool een Kosmische Waarheid of Realiteit vertegenwoordigt. Door een specifiek symbool – bijvoorbeeld de cirkel en de punt – te visualiseren wordt het een doorgang naar deze specifieke Kosmische Realiteit. Het Tarotsysteem bijvoorbeeld is een uiterst krachtige symbolische taal die wordt gebruikt voor meditatie en transformatie. De Tarotkaarten zijn speciaal ontworpen voor het ontwikkelen van Hoger Bewustzijn. Alle 22 Tarot kaarten van de Grote Arcana verbeelden Kosmische Krachten en Principes voor Spirituele Ontwikkeling. Imre Vallyon heeft in de afgelopen 25 jaar het Tarotsysteem vernieuwd en nog verder uitgebreid, compleet met uitleg, meditaties en meditatietechnieken. Daarnaast heeft hij nog diverse nieuwe Kabbalistische Mandala’s en Yantra’s ontworpen. Het Onderbewuste herkent deze Symbolen en de achterliggende Waarheid en brengt ons terug naar de Bron ervan.

Meditation
“In een-zaamheid luister je naar de Stem van de Ziel, het Geluidloze Geluid”

Imre Vallyon  Hierophant • Brush (grey)